Merhaba . Mesleğimizle ilgili hangi sorunları burada anlatabilir , sığdırabilirim emin olun bilemiyorum.Eczacı , teknisyen arasındaki yada hasta , teknisyen arasındaki sorunlara değinmek istemiyorum. Bu konuda herkesin sayfalarca yazacakları elbet vardır. Ben kendimce burada binlerce meslektaşlarımızla aramızdaki sorunlara , kopukluğa , birlik olamamaya değinmek istiyorum.Maalesef hiç bir konuda neredeyse bir olamıyoruz.Hatta aynı iş yerinde dahi birbirimizin açığını gözetlemeye yada kusurunu yüzüne vurmak için fırsat kollar durumda olabiliyoruz. Burada genelleme yaparak hepimizin bu durumda olduğu kanısına lütfen kapılmayın .Ben maalesef çoğunlukta olan bir duruma değinmek istedim. 27 yıldır bu sektörde alın teri dökmüş biri olarak izlenimimi aktarmak istiyorum.Bir meslektaşımız bir oluşum içinde olunca yada bir proje başlattiğinda hemen önyargılı yaklaşıp , acaba benimde bir katkım olurmu bende destek olabilirmiyim diye düşünmektense altında farklı şeyler arar oluyoruz. Dernekler kuruyor sayfalar açıyor ama bir hareket edemiyoruz. Aslında kendi gücümüzün farkında değiliz. Türkiyede yaklaşık 30 bin eczane bulunmakta . Düz hesap her eczanede en az 2 meslektaşımız çalışıyor olsa bu rakam en az 60 bin demek.Emeklisi şuan çalışmayan meslektaşlarımızla bu rakam en az 80-90 binden fazla.Bu gücü ne kadar doğru kullanabilirsek mesleğimizdeki bir çok sorunu ortadan kaldırmış oluruz.Çok fazla detaylara girmek istemiyorum zira bir çoğunu zaten ezbere biliyoruz ,farkındayız.Lütfen sizlerde fikirlerinizi buraya aktararak neler yapabiliriz yada nasıl bir oluşum içine girebiliriz tartışalım.