Geçenlerde bir arkadaşımız mesleğimizde gereken değeri göremediğimizi yazmıştı .Çokta dogru söylemişti.Peki ama insanlığımız nereye gidiyor.saygımız,ahlakımız nereye gidiyor.Çok iyi hatırlıyorum Babamla dr. giderken kıyafetimize özen gösterir karşısında saygıyla ayakta beklerdik. Eczaneye ilaç almaya gittiğimizde Saygıyla sıramızın gelmesini bekler ellerimiz önümüzde bağlı şekilde beklerdik ilaçların hazırlanmasını.Peki ya şimdi .Bukadar kısa zamanda ne değişti , ne olduda sağlımız için canla başla koşuşturan yeri geldiğinde evdekilerin bile yüzünü göremeyen tek kelime bile konuşmaya mecali kalmayan biz sağlık savaşcılarını hiçe saymaya , saygıdan bir haber davranmaya başladı bu insanlık.Kulağında telefonla konuşarak yüzüne bile bakmadan önümüze reçeteyi atmalar ve tek kelime bile konuşmadan reçete bittiğinde ise bunu sil şunu sil hadi hızlı ol demeler.Gözünde güneş gözlüğü ile girip nereye baktığı bile belli olmadan tavırlı tavırlı konuşmalar.Kimlik no istediğimizde orda vardır , ne gerek var söylemleri.Fiyat farkı istendiğinde ne farkı ben hiç biryerde vermiyorum sen niye alıyorsun diyerek seni hırsız yerine koymaları , gözünün içine baka baka yalan atmaları ve daha aklıma gelmeyen bir sürü davranışlar.Sahi biz bunları hak edecek ne yaptık.haftanın 6 günü , günün en az 11 saati sizlere hizmet etmek için canla başla çalıştığımız içinmi hak ediyoruz. Ne olduda karşınızdakinin de bir insan olduğunu , onunda bir hayatının olduğunu , bir ailesinin olduğunu , sizin gibi sadece bir yaşama hakkı olduğunu ve kendinize duyulmasını istediğiniz saygıyı bizimde istediğimizi unuttunuz..